Vilja Balans
 
 
Balans är ett annat ord för jämvikt eller harmoni!

Lång tids obalans kan leda till utmattnings-depression om vi inte lyssnar på signalerna som vår kropp och vårt psyke ger oss.

Välkommen till Vilja Balans

Jag har många runt om mig som troligtvis inte haft balans då de ”gått in i väggen” ! Själv känner jag ett stort eget behov av balans för att må bra och för att kunna njuta av livet och nuet!

Vad kan vi då göra för att må så bra som möjligt och för att inte gå under av alla yttre och inre krav? Detta skrev jag en uppsats om under min utbildning som terapeut och min slutsats och sammanfattning kan ni läsa här. 

Att kunna stå ut med ensamhet och se att existentiell ångest är en del av livet, bli vän med den istället för att fly och istället engagera oss i aktiviteter där själva handlingen är glädjen och vi befinner oss i nuet ökar balansen och harmonin och minskar ångest och rädslan för ensamhet. 

Att ha en positiv livssyn, äta nyttigt, sova regelbundet och motionera lagom är andra ypperliga sätt att öka balansen i livet. Att kunna förlåta och fokusera sin uppmärksamhet på det vi faktiskt har här och nu är att ta kontroll över vårt medvetande. Vi formar oss själva genom att använda vår uppmärksamhet och det är med den vi kan förbättra vår livskvalitet.

Balans är något vi hela tiden måste jobba med, man kan aldrig ta den för given. Bra självkänsla lägger dock grunden för både balans i livet och bra relationer till oss själva och andra. 

Psykosyntesen har allt i sin verktygslåda för att skapa en livsstil med balans och harmoni. Psykosyntesen lär oss att lyssna på vårt inre för att skapa tillit och trygghet och därmed förbättra vår självkänsla. Vi fylls av tillit och en medvetenhet om att vi är unika men att vi också har våra begränsningar och när vi inser det, då kan vi också bli accepterande mot andra människor.

Genom att skaffa oss realistiska mål där vi inte jämför oss med andra, kommer vi att få in mer flow i livet där vi njuter av själva handlingen och därmed blir medvetet närvarande, vilar i själva uppgiften, minskar vår existentiella ångest och slipper känna oss uttråkade när vi är ensamma. Vi njuter av livet och känner oss balanserade och harmoniska. Många sådana stunder gör vårt liv njutbart för det mesta samtidigt som vi använder vår tid utan att slösa bort den vilket ger vårt liv mening!